Cateringföretag med sikte på receptbok
En elevgrupp från åk 8 och 9 driver under vårterminen 2013 ett cateringföretag i miniformat som ett projekt med planering, beställning och tillagning av mat.
Vid terminsslutet finns förhoppningsvis pengar över till en gemensam aktivitet.
På önskelistan står besök av en kock under en helg som kan bistå med råd och vidareutveckling av verksamheten. På listan står också besök på restaurang/cateringföretag med avslutningsmiddag i skön restaurangmiljö.
Skolan har också företagsamma elever i åk 6-7 som har som mål att ge ut en receptbok. Den europeiska dimensionen syns i Comenius som främjar språkinlärning. Skolans julshow skrivs av företagsamma elever och allmänheten bjuds in till föreställningen.
Juryns motivering: För initiativet Cateringverksamhet i miniformat. Stipendiet ska användas för att anlita en professionell kock som under en dag hjälper till att lägga upp menyer och tillaga maträtter och bakverk.